![]() ![]() |
| trobakowski |
pon, 08 lut 2010 - 20:09
|
|
AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 15 Antyradio: 94 FM Skąd: okolice warszawy |
Są takie potrawy/dania/smakolyki/przekąski, które pamietacie z dziecinstwa i których nie ma raczej w książkach kucharskich, bywaja one kontrowersyjne
a procedura wygląda tak 1. kielbase kroimy w plasterki(ilość zależna od pojemności żołądka) 2. podsmażamy na patelni z obu stron 3. do gorącej kiełbasy dokładamy łyżkę masła 4. kiedy masło sie rozpuści 5. dolewamy gorącej wody, tak okolo pół szklanki 6. mieszamy przez 30 sekund, sos sie powinien wygladac jak kawa z mlekiem można lekko posolic, nakładamy do miseczki i wcinamy z chlebem, chleb obowiązkowo maczamy w sosie smacznego |
| AntyFani.pl |
pon, 08 lut 2010 - 20:09
|
|
|
|
| agrafka |
pon, 08 lut 2010 - 23:06
|
![]() Redaktor Grupa: Redakcja Postów: 9,728 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany |
I to rzeczywiście Twój smak pacholęcych lat?
-------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
| trobakowski |
pon, 08 lut 2010 - 23:21
|
|
AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 15 Antyradio: 94 FM Skąd: okolice warszawy |
I to rzeczywiście Twój smak pacholęcych lat? mam jeszcze kilka niespodzianek w zanadrzu, ktore moze nawet opisze. Kielbasa byla podsmazana bez dodatkowego tluszczu, ale potrawka jest bardzo dobra na syndrom dnia poprzedniego |
| agrafka |
wto, 09 lut 2010 - 21:27
|
![]() Redaktor Grupa: Redakcja Postów: 9,728 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany |
(...) potrawka jest bardzo dobra na syndrom dnia poprzedniego No proszę. Smak dzieciństwa, a jaki wyjątkowo miły i w późniejszych latach. Ja wolałam chrupiące placki ziemniaczane posypane cukrem lub naleśniki z dżemem. Albo pajdę chleba posmarowaną śmietaną i też posypaną cukrem. Z taką kanapką wychodziło się na podwórko bawić. -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
| Z_Procy |
nie, 14 lut 2010 - 03:26
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 92 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa |
smaki dzieciństwa??? hmmmm
No proszę. Smak dzieciństwa, a jaki wyjątkowo miły i w późniejszych latach. Ja wolałam chrupiące placki ziemniaczane posypane cukrem lub naleśniki z dżemem. Albo pajdę chleba posmarowaną śmietaną i też posypaną cukrem. Z taką kanapką wychodziło się na podwórko bawić. no i narobiła smaku na placki ziemniaczane,,,, -------------------- And more,much more than this I did it MYYYYYYYYY WAAAAAYYYYYYYYY!!!!!!!!
God save the Queen- also known as a safety pin She ain't no human being there is no future in anti forum's dream land!!!!! |
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 04 wrzesień 2010 - 07:15 |