IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Sałatka Z Tuńczyka
Wilkołak 
post Sun, 31 Dec 2006 - 16:55
Post #1


AntyFan
Group Icon

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2,025
Antyradio: Internet
Skąd: Taka miejscowość Warsaw.




Skład:

tuńczyk z puchy
kukurydza
groszek
ogórek kiszony


Sposób przyrządzenia - wszystko do misy, wymieszać i gotowe biggrin.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
AntyFani.pl
post Sun, 31 Dec 2006 - 16:55
Post #











Go to the top of the page
Quote Post
agrafka 
post Sun, 31 Dec 2006 - 17:19
Post #2


Redaktor
Group Icon

Grupa: Redakcja
Postów: 10,532
Antyradio: 94 FM
Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany




CYTAT(Wilkołak @ nie, 31 gru 2006 - 16:55) *

Skład:

tuńczyk z puchy
kukurydza
groszek
ogórek kiszony
Sposób przyrządzenia - wszystko do misy, wymieszać i gotowe biggrin.gif

1. A można przedtem pokroić na kawałki ogórka blum.gif ? I jeszcze w kwestii rzeczonego - kwaszony czy konserwowy?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Wilkołak 
post Sun, 31 Dec 2006 - 17:38
Post #3


AntyFan
Group Icon

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2,025
Antyradio: Internet
Skąd: Taka miejscowość Warsaw.




CYTAT(agrafka @ nie, 31 gru 2006 - 17:19) *

1. A można przedtem pokroić na kawałki ogórka blum.gif ? I jeszcze w kwestii rzeczonego - kwaszony czy konserwowy?




Pokrojenie jest jak najbardziej wskazane, najlepiej w kosteczkę biggrin.gif A ogórek ma być kwaszony... smile.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
eryk 
post Fri, 12 Jan 2007 - 10:16
Post #4


AntyFan
Group Icon

Grupa: Użytkownicy
Postów: 3,179
Antyradio: 94 FM
Skąd: Żoliborz/Dublin




CYTAT(Wilkołak @ nie, 31 gru 2006 - 16:55) *

Skład:

tuńczyk z puchy
kukurydza
groszek
ogórek kiszony
Sposób przyrządzenia - wszystko do misy, wymieszać i gotowe biggrin.gif

Fantastycznie, jednak dodałbym jakąś kapustę: lodową lub pekińską (lub obydwie wink.gif ) , pomidora w cząstkach i koniecznie jakiś sos...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ślifka 
post Fri, 12 Jan 2007 - 11:12
Post #5


AntyFan
Group Icon

Grupa: Użytkownicy
Postów: 687
Antyradio: 94 FM
Skąd: warszawa - ślifkowo




a u mnie bywa inna wariacja tego co Wilkołak napisał.

CYTAT
Skład:

tuńczyk z puchy
kukurydza
groszek
ogórek kiszony


+ ser żółty pokrojony w jakąś mieszczącą się do buzi kostkę
+ majonez
+ przyprawy (pieprz)

wymieszać i wtedy jest pasta na kanapkę wink.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Wilkołak 
post Sat, 13 Jan 2007 - 14:15
Post #6


AntyFan
Group Icon

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2,025
Antyradio: Internet
Skąd: Taka miejscowość Warsaw.




Własnie coś w podobie wcinam wink.gif I mieści się do buzi clapping.gif wink.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
yuve 
post Wed, 04 Apr 2007 - 22:10
Post #7


AntyFan
Group Icon

Grupa: Użytkownicy
Postów: 20
Antyradio: 94 FM
Skąd: niestety stolica ;/




CYTAT(ślifka @ pią, 12 sty 2007 - 11:12) *

a u mnie bywa inna wariacja tego co Wilkołak napisał.
+ ser żółty pokrojony w jakąś mieszczącą się do buzi kostkę
+ majonez
+ przyprawy (pieprz)

wymieszać i wtedy jest pasta na kanapkę wink.gif


No to ja jeszcze inna warjacje mam:
- ser zólty starty na tarce jarzynowej
- majonez
- kukurydza
- oczywiscie tuńczyk ;]
- por.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Wilkołak 
post Wed, 04 Apr 2007 - 22:22
Post #8


AntyFan
Group Icon

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2,025
Antyradio: Internet
Skąd: Taka miejscowość Warsaw.




O! Też dobre..trza wypróbować...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Olcysko 
post Wed, 04 Apr 2007 - 22:31
Post #9


AntyFan
Group Icon

Grupa: Użytkownicy
Postów: 4,700
Antyradio: 89,8 FM
Skąd: Dąbrowa Górnicza




CYTAT(Wilkołak @ nie, 31 gru 2006 - 16:55) *

Skład:
tuńczyk z puchy
kukurydza
groszek
ogórek kiszony


U mnie jest wersja:
- ryż biały
- tuńczyk w kawałkach, w oleju
- puszka zielonego groszku
- mniej więcej garść czerwonej papryki konserwowej [w kostkę]
- i koniecznie pietruszka

A Twoją wersję chętnie wyprodukuję, gdyż kocham ogórki w każdej postaci biggrin.gif a zaskoczyłeś mnie połączeniem ogórka i tuńczyka.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Wilkołak 
post Wed, 04 Apr 2007 - 23:41
Post #10


AntyFan
Group Icon

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2,025
Antyradio: Internet
Skąd: Taka miejscowość Warsaw.




Uwielbiam zaskakiwać ludzi wink.gif A jeszcze bardziej uwielbiam sałatki z tuńczyka, dlatego też wypróbuję i Twoją wersję.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
lewiatan 
post Tue, 30 Mar 2010 - 21:27
Post #11


Redaktor
Group Icon

Grupa: Redakcja
Postów: 2,594
Antyradio: 94 FM
Skąd: Varsovie




Wczoraj zmajstrowałem sałatkę, na którą składały się:
  • 2 puszki tuńczyka rozdrobnionego (jedna ryba w sosie własnym, a druga w oleju)
  • puszka groszku
  • puszka czerwonej fasoli
  • kilka ogórków kiszonych
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • kilka łyżek majonezu (wg uznania)
Produkty zapuszkowane pozbawiamy zalewy. Ogórki oraz jajko kroimy w kostkę i umieszczamy z pozostałymi składnikami w misce. Dodajemy majonez. Całość mieszamy.

Smacznego! smile.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
agrafka 
post Tue, 30 Mar 2010 - 22:06
Post #12


Redaktor
Group Icon

Grupa: Redakcja
Postów: 10,532
Antyradio: 94 FM
Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany




CYTAT(lewiatan @ wto, 30 mar 2010 - 21:27) *

Wczoraj zmajstrowałem sałatkę (...)

Brawo! A co pani Twego serca na nią? Dało zauważyć się zadowolenie? biggrin.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
lewiatan 
post Fri, 02 Apr 2010 - 17:17
Post #13


Redaktor
Group Icon

Grupa: Redakcja
Postów: 2,594
Antyradio: 94 FM
Skąd: Varsovie




Może się sama wypowie jak znajdzie chwilę czasu.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ada 
post Wed, 19 May 2010 - 21:26
Post #14


AntyFan
Group Icon

Grupa: Użytkownicy
Postów: 3




No oczywiście, że smakowała. Chyba pierwszy raz taką dobrą jadłam biggrin.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 




- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 23 October 2014 - 22:36