IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Sałatka Krabowa Według Agrafki, w trzech wariantach
agrafka 
post Sat, 30 Dec 2006 - 14:14
Post #1


Redaktor
Group Icon

Grupa: Redakcja
Postów: 10,532
Antyradio: 94 FM
Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany




Sałatki krabowe

Sałatka z udziałem paluszków krabowych SURIMI, które występują w sklepach jako zamrożone lub w zalewie - w trzech wariantach.

Paluszki krabowe są bardzo wdzięcznym surowcem do przygotowania sałatek. Wdzięcznym i nadającym się na elegancką przekąskę. Wykwintna sałatka z kraba występowała w menu podczas ostatniego rejsu ‘Titanica’...


1. Bardziej na słodko
Składniki: opakowanie paluszków krabowych, ananas (świeży albo w puszce - mimo wszystko wolę ten zapuszkowany), kukurydza w puszce, 2 czubate łyżki majonezu, ewentualnie odrobina keczupu i brandy.

Rozmrożone paluszki krabowe pokroić w plasterki, a ananasa w kawałki, powiedzmy centymetrowej wielkości. Dołożyć kukurydzę i wymieszać z majonezem. Można dodać trochę keczupu (łyżeczka od herbaty) i brandy. Majonez może być wymieszany z jogurtem naturalnym w dowolnej proporcji.

2. Nie na słodko
Składniki: paluszki krabowe, 2 jajka ugotowane na twardo, kukurydza w puszce, majonez, posiekany świeży koperek (według smaku, im więcej, tym lepiej).

Rozmrożone paluszki krabowe i jajka pokroić na mniejsze kawałki, połączyć z drobno pokrojonym koperkiem, kukurydzą i majonezem.

3. Z rybą
Składniki: filet z ryby, paluszki krabowe, drobno pokrojony świeży koperek, sok z cytryny, majonez

Filet z ryby obgotować w kostce jarzynowej / rosołowej przez 10 minut na bardzo małym ogniu. Ostudzić, rozdrobnić widelcem i połączyć z pokrojonymi na kawałki rozmrożonymi paluszkami krabowymi. Skropić cytryną, dodać dużo koperku i majonez.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
AntyFani.pl
post Sat, 30 Dec 2006 - 14:14
Post #











Go to the top of the page
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 




- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 31 October 2014 - 00:39