![]() ![]() |
| eryk |
pon, 09 cze 2008 - 23:14
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 3,179 Antyradio: 94 FM Skąd: Żoliborz/Dublin |
Jeśli zdublowałem ten przepis to sorry, podpatrzyłem go niedawno w TV.
Składniki i przygotowanie jest proste jak konstrukcja cepa. Totalna pierdoła kucharska, da sobie z nim radę, 'bez kaszlu'.Podaję ilości na jedną ososbę. 1 bakłażan 1 spory pomidor 1 mozarella sól, pieprz, papryka ostra, bazylia suszona, oliwa, / sos lub ketchup dla potrzebujących Bakłażana rozkrajamy wzłóż i łyżką pozbywamy się niejadalnych nasionek. W następnie, solimy, pieprzymy, paprykujemy (ja lubię ostro to pojechałem trochę z przyprawami, poza tym, bakłażan sam w sobie jest jak dla mnie za mdły...),potem zgodnie z włoską flagą układamy kilka warstw plasterków pomidora i mozarelli, oraz posypujemy bazylią i polewamy nieco oliwą. Ja to jeszcze posoliłem, dopieprzyłem P.S. Napisałem że sos dla potrzebujących, bo zawarta w bakłażanie woda miesza się z oliwą i w pieczeniu powstaje całkiem dobry sosik naturalny. -------------------- |
| AntyFani.pl |
pon, 09 cze 2008 - 23:14
|
|
|
|
| agrafka |
wto, 10 cze 2008 - 06:09
|
![]() Redaktor Grupa: Redakcja Postów: 10,158 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany |
Jeśli zdublowałem ten przepis to sorry, podpatrzyłem go niedawno w TV. Nie ma mowy o dublu Przepis OK -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 26 maj 2012 - 07:46 |