![]() ![]() |
| theagata |
śro, 03 maj 2006 - 00:46
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 2,452 Antyradio: 94 FM Skąd: Chomiczuffka |
kolejna po nowym Toolu premiera maja zasługująca na wyróżnienie
płyta z każdym kolejnym przesłuchaniem zaskakuje nowymi smaczkami, które odkrywa się powoli. niezwykłe zmiany tempa, duże zróżnicowanie brzmieniowe poszczególnych utworów sprawiają, że ta muzyka wciąga i niełatwo się oderwać -------------------- NIE WOLNO ZJADAĆ INNYCH ANI CHŁEPTAĆ CZYJEJŚ KRWI
http://www.terazrock.pl/user.php?UserId=213 http://www.myrock.pl |
| AntyFani.pl |
śro, 03 maj 2006 - 00:46
|
|
|
|
| mars |
sob, 06 maj 2006 - 15:25
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 277 Skąd: Obecnie wawa |
Hm... tej płyty jeszcze nie posłuchałem na tyle, by jednoznacznie sie określić. Ale generalnie: trudno mi się zachwycić tym, co Pearl Jam zapodaje od ładnych kilku lat. Ostatnio na kolanach byłem przy Vitalogy, później trochę jakby w nie moje klimaty poszli...
|
| VV |
sob, 06 maj 2006 - 22:46
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 595 Antyradio: Internet Skąd: loża szyderców |
Póki co nie mam specjalnych widoków na zdobycie rzeczonej płytki, zachwycam się więc singlowym Worldwide Suicide
|
| T-żółw |
nie, 07 maj 2006 - 22:04
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 145 Antyradio: 94 FM Skąd: Wawa |
jako, że dzisiaj miałem dzień słuchania nowości posiadanych a jeszcze nie przesluchanych
Potrafie odkryć jakies smaczki po roku albo i dwóch latach od pierwszego przesłuchania...generalnie polecam do wielokrotnego słuchania -------------------- |
| adam |
wto, 09 maj 2006 - 00:50
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 17 Skąd: Warszawa |
Płyta jest wybitna, nie ma słabych stron. Jedyny kawałek, który słuchając jej mogę przeskoczyć to "Unemployable", a to tylko dlatego, że już się go nasłuchałem i trochę mi się przejadł. Co ciekawe, nie moge tego samego powiedzieć o WWS, którego słuchałem już miliony razy i dalej mnie cieszy.
Prym na płycie wiodą "Comatose", "Gone" i "Come Back". Nie umiem wskazać tego jednego najnaj. O każdym kawałku na płycie mogę mówić w superlatywach. Nawet "Army Reserve", które za pierwszym razem mi średnio podeszło, teraz nucę pod nosem (swoją drogą początek tej piosenki to czyste "Weather with you"). "Big Wave" jest krókie, ale wielkie. "Life Wasted" to nowe "Brain of J" (swoją drogą życzę sobie "Brain of J" podczas tej trasy!). "Severed Hand" to miód. "Marker" to cudo (ten refren!!), mój kandydat na drugi singiel. A "Inside Job" fajnie by było usłyszeć na początek koncertu. Nie lubię porównywać płyt PJ, ale mamy w rękach skarb na miarę "No Code" czy "Yield". A na jesieni trasa po Europie. |
| mars |
wto, 09 maj 2006 - 10:27
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 277 Skąd: Obecnie wawa |
Coz, juz posluchalem kilka razy i rzeczywiscie - plyta bardzo dobra. Mnie osobiscie najbardziej podeszly kawalki troche rozne od ostatnich dokonan grupy: "Marker...", "Gone", i w zasadzie juz do konca plyty jest genialnie ("Come Back" - miod na uszy - ten hammond...). W "Unemployable" poczatek mi sie kojarzy ze Springsteenem
|
| Kuzyn94 |
śro, 10 maj 2006 - 13:59
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 37 Skąd: wziąć na browca ??? |
Nowa płyta jest świetna
-------------------- SłYNNE POWIEDZENIA PREZENTEROW - "trzeba być twardym a nie mientkim" .."kurcze blaszka" ... "brawo Jasiu"
|
| adam |
wto, 16 maj 2006 - 00:39
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 17 Skąd: Warszawa |
Ale kiedy przyjadą do Polski?!!!!!!! Sony BMG Poland dostało informację, że zespół może wrócić do naszej części Europy (wschód i północ, obie pominięte podczas nadchodzącej trasy) na początku 2007. Ja tymczasem na jesieni ruszam w pogoń na nimi w miejsca, w których zagrają jeszcze w 2006. Wrażeniami się podzielę |
| Kuzyn94 |
wto, 16 maj 2006 - 13:56
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 37 Skąd: wziąć na browca ??? |
OOOOOOO super !!!!! Trochę zazdroszcze !!!Ale napiszesz wrazenia to cool
-------------------- SłYNNE POWIEDZENIA PREZENTEROW - "trzeba być twardym a nie mientkim" .."kurcze blaszka" ... "brawo Jasiu"
|
| Witcher |
wto, 30 maj 2006 - 22:15
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 16 Skąd: Katowice |
Niestety nie miałem jeszcze okazji przesłuchać "na spokojnie" całej płytki, ale słuchałem jej w empiku i muszę powiedzieć, że Panowie pokazali, iż jeszcze potrafią zagrać. A wiadomość o koncertach w 2007, od razu poprawia humor
|
| solmyr |
wto, 20 lut 2007 - 19:45
|
|
AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 5 Skąd: Ząbki |
ja dla mnie płyta jest doskonała, to płyta 2006! słabe strony to wg mnie: gone, parachutes. a tak, to płyta doskonała, a life wasted to jak dla mnie drugi alive!
pozdrawiam wszystkich fanów, w czerwcu spotkamy się w Chorzowie! |
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 26 maj 2012 - 07:42 |