![]() ![]() |
| agrafka |
sob, 21 paź 2006 - 09:25
|
![]() Redaktor Grupa: Redakcja Postów: 10,158 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany |
Paluszki kurczaka w solidnej panierce
składniki na 2 osoby: - 3 piersi kurczaka - sproszkowana papryka wędzona - pieprz - sos sojowy - sok z cytryny - mąka pszenna - jaja - mielone migdały - parmezan - płatki kukurydziane - olej do smażenia sposób wykonania: Trzy piersi kurczaka pociąć na długie paski, wsadzić do marynaty i odłożyć do lodówki na godzinę. Marynata: łyżka papryki wędzonej, pieprz, sos sojowy, sól ziołowa, oliwa, trochę soku z cytryny Panierka: mąka pszenna, 2 roztrzepane jaja, mieszanka (trochę ziołowej bułki tartej, 50 g mielonych migdałów, parmezan tarty, kilka pokruszonych płatków kukurydzianych). Panierować w kolejności – trochę w mące, następnie w jajku, a na końcu w mieszance (autorskiej P. Lorocha). Smażyć na gorącym oleju ok. 5 minut. Wykładać łyżką cedzakową na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Do tego sos: włożyć do słoika trochę dżemu morelowego, sos chilli, trochę keczupu, słoik zakręcić i potrząsając, mieszać na gładką masę. Sos wylać do miseczki, którą stawiamy obok talerza z kawałkami kurczaka. -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
| AntyFani.pl |
sob, 21 paź 2006 - 09:25
|
|
|
|
| pacia |
nie, 10 gru 2006 - 19:11
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 1,400 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa |
dzisiaj zrobiłam (oczywiście jak to ja z lekka zmodyfikowałam) podałam z ryżem i wieloskładnikową sałatką na bazie kapusty pekińskiej i sałaty lodowej - przebój i pełen sukces - goście zachwyceni
-------------------- hamuj piętą i miej mordę zawsze usmiechniętą ;)
|
| agrafka |
nie, 10 gru 2006 - 21:08
|
![]() Redaktor Grupa: Redakcja Postów: 10,158 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany |
z lekka zmodyfikowałam Brawo, Paciu, o to chodzi -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 26 maj 2012 - 07:37 |