![]() ![]() |
| pacia |
wto, 04 gru 2007 - 15:44
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 1,400 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa |
to wytwór mojej dzisiejszej weny kulinarnej, a wyszedł na tyle dobry, że mogę polecić
- 1/2 kg mięsa mielonego (jakie kto lubi) - opakowanie soi w kostce - 3-4 jajka - kostka rosołowa (tez jaką kto lubi ja użyłam warzywnej) - 1 spora cebula - przyprawy jakie kto lubi - ja dałam natkę pietruszki, majeranek, lubczyk i vegetę gotujemy kostkę sojowa w bulionie, odsączamy miksujemy w robocie, dodajemy cebulę, mięso jaka i przyprawy - całość miksujemy na jednolitą masę łyżką masę nakładamy na patelnię z rozgrzaną oliwą i równie przy pomocy łyżki rozklepujemy na płaskie hamburgery ( żeby się łyżka nie kleiła do masy moczmy ją) dobre same jako kotlety, na zimo do kanapek, a także dorobienia klasycznych hamburgerów - polecam!!! -------------------- hamuj piętą i miej mordę zawsze usmiechniętą ;)
|
| AntyFani.pl |
wto, 04 gru 2007 - 15:44
|
|
|
|
| agrafka |
wto, 04 gru 2007 - 17:56
|
![]() Redaktor Grupa: Redakcja Postów: 10,158 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany |
to wytwór mojej dzisiejszej weny kulinarnej, a wyszedł na tyle dobry, że mogę polecić (...) - opakowanie soi w kostce - 3-4 jajka Ile jest tej soi w opakowaniu? Zastanawia mnie taka mnogość jajek, nawet na kilogram masy (soja plus mięso)... -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
| pacia |
wto, 04 gru 2007 - 19:15
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 1,400 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa |
może i można mniej
-------------------- hamuj piętą i miej mordę zawsze usmiechniętą ;)
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 26 maj 2012 - 07:36 |