![]() ![]() |
| pacia |
sob, 27 sty 2007 - 16:17
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 1,400 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa |
składniki:
- 50 g kakao - 250 g masła lub margaryny - 250 g cukru (jak ktoś nie lubi słodkiego za bardzo to max 200 g a nawet można mniej) - 5 jajek Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z połową cukru i kakaem, aż do uzyskania jednolitej, gęstej masy, masło rozpuszczamy i dodajemy do masy - dokładnie mieszamy (najlepiej mikserem lub w robocie). Białka ubijamy na sztywno z pozostałą częścią cukru i delikatnie dodajemy do masy kakaowej. Ciasto wylewamy na wysmarowaną i posypaną bułką (lub wyłożona papierem) tortownicę. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. Dzisiaj ciasto to zrobiłam - wychodzi pyszne, delikatne i piankowe, więc warto spróbować. -------------------- hamuj piętą i miej mordę zawsze usmiechniętą ;)
|
| AntyFani.pl |
sob, 27 sty 2007 - 16:17
|
|
|
|
| ślifka |
pon, 29 sty 2007 - 09:25
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 687 Antyradio: 94 FM Skąd: warszawa - ślifkowo |
CYTAT wychodzi pyszne, delikatne i piankowe, więc warto spróbować. wczoraj dane mi było spróbować Paci ciasta i potwierdzam - bardzo smaczne -------------------- Czesław Wapno - "Deszcz"
Bo na Hunterfeście zawsze deszcz pada ROOOTS, BLOODY ROOOOOTSSS! :D |
| miszka52 |
pon, 05 lut 2007 - 13:36
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 19 Skąd: Szczecin/Narost |
A robiłyście polewę lub czymś posypałyście? I na jakiej wielkości foremkę jest ta porcja?
-------------------- Przyleciałam... odleciałam... co złego to nie ja... Pozdrawiam - miszka52
|
| pacia |
wto, 06 lut 2007 - 14:43
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 1,400 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa |
porcja jest na małą tortownicę, a teraz będę próbowała zrobić taki sam waniliowy z polewą czekoladową i dam znać jak stylu ptasiego mleczka waniliowego
do tej pory nie robiłam z polewą, ale można na pewno -------------------- hamuj piętą i miej mordę zawsze usmiechniętą ;)
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 26 maj 2012 - 07:20 |