![]() ![]() |
| agrafka |
pią, 01 cze 2007 - 14:42
|
![]() Redaktor Grupa: Redakcja Postów: 10,158 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany |
Móżdżek cielęcy
na dwa sposoby składniki: - móżdżek cielęcy - jajka - zeszklona cebula - mąka, jajko i bułka tarta (do panierki) - masło do smażenia - przyprawy: sól, pieprz 1. Po wiedeńsku (w postaci kotletów) Móżdżek umyć pod wodą i ściągnąć błonki. Wrzucić na posolony lub doprawiony przyprawą warzywną wrzątek, pogotować 2-3 minuty. Wystudzić. Panierować w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce, a następnie smażyć na maśle do zrumienienia. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z bagietką lub ziemniakami (najlepiej przysmażonymi) i warzywami / surówkami. 2. Móżdżek po polsku Zeszklić na maśle cebulę. Obgotowany w osolonym i doprawionym przyprawą warzywną wrzątku, a następnie wystudzony, przełożyć na patelnię, na której jest już zeszklona cebula. Rozdrobnić widelcem i usmażyć. Pod koniec smażenia wbić 2 jajka i mieszać, aby jajka się ścięły (smażyć jak jajecznicę). Podawać na grzance. -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
| AntyFani.pl |
pią, 01 cze 2007 - 14:42
|
|
|
|
| Rudzielec |
pią, 01 cze 2007 - 14:54
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 1,811 Antyradio: 94 FM Skąd: to tu....to tam.... |
za żadne skarby...
-------------------- OTo MISZCZyni ;)
|
| Gore |
pią, 01 cze 2007 - 15:10
|
![]() Koordynator Grupa: Junior Admin Postów: 3,602 Antyradio: Internet Skąd: Nidzica |
A ja chciałbym zobaczyć zdjęcia z poszczególnych etapów produkcji... lub chociaż zdjęcie agrafki pałaszującej efekt finalny
-------------------- Hasta la Victoria! ![]() |
| agrafka |
pią, 01 cze 2007 - 15:19
|
![]() Redaktor Grupa: Redakcja Postów: 10,158 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany |
za żadne skarby... Rudzielcu, czy zawiodłaś się kiedykolwiek na mnie i moich przepisach kulinarnych? Gdybyś nie znała nazwy tej potrawy, powiedziałabyś: 'co za pyszna jajecznica'! A ja chciałbym zobaczyć zdjęcia z poszczególnych etapów produkcji... lub chociaż zdjęcie agrafki pałaszującej efekt finalny Gore, nie cierpię się fotografować -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
| Rudzielec |
pią, 01 cze 2007 - 15:22
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 1,811 Antyradio: 94 FM Skąd: to tu....to tam.... |
Rudzielcu, czy zawiodłaś się kiedykolwiek na mnie i moich przepisach kulinarnych? Gdybyś nie znała nazwy tej potrawy, powiedziałabyś: 'co za pyszna jajecznica'! już sobie wyobrażam jak to jem...mmmm....jakie pyszne śródmózgowie! no rozpływa się w ustach... ooo a jakie wyborne kresomózgowie! cóż za konsystencja! to może jeszcze zagryzę rdzeniem... Kochana moja... jakbym to zjadła, a potem dowiedziałabym się CO TO BYŁO...no cóż...Powązki... -------------------- OTo MISZCZyni ;)
|
| Ciurcia |
pią, 01 cze 2007 - 15:26
|
|
AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 3,756 |
|
| Rudzielec |
pią, 01 cze 2007 - 15:28
|
A wcześniej BSE. Ciurcia Powązki dla serwującego, dla mnie co najwyżej Białołęka czy inny Alcataz -------------------- OTo MISZCZyni ;)
|
| agrafka |
pią, 01 cze 2007 - 15:29
|
A sio mi stąd do dywagacji okołokulinarnych
-------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
| Gore |
pią, 01 cze 2007 - 15:31
|
![]() Koordynator Grupa: Junior Admin Postów: 3,602 Antyradio: Internet Skąd: Nidzica |
A ja bym jednak jakieś zdjęcie chciał... bo Google-grafika mi coś takiego wywaliły:
![]() Tylko jak dla mnie to tam jakiś kurak leży Zdjęcie razem z przepisem jest pod tym linkiem -> http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,...A_PRZEPISY.html -------------------- Hasta la Victoria! ![]() |
| Rudzielec |
pią, 01 cze 2007 - 15:33
|
A ja bym jednak jakieś zdjęcie chciał... bo Google-grafika mi coś takiego wywaliły: ![]() Tylko jak dla mnie to tam jakiś kurak leży Zdjęcie razem z przepisem jest pod tym linkiem -> http://kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,...A_PRZEPISY.html jak na moje oko wypisz wymaluj kurczak bez mózgu już -------------------- OTo MISZCZyni ;)
|
| agrafka |
pią, 01 cze 2007 - 15:59
|
A ja bym jednak jakieś zdjęcie chciał... Nie surfuj po obcych stronach kulinarnych, jak masz swoją To nie Brzechwa i jego kaczka dziwaczka, która zamieniła się w zająca -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 26 maj 2012 - 07:19 |