![]() ![]() |
| eryk |
pon, 02 lip 2007 - 04:50
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 3,179 Antyradio: 94 FM Skąd: Żoliborz/Dublin |
Mojito, pochodzi z Kuby.
Składniki: rum, limonki, syrop z cukru, świeża mięta, woda gazowana / oranżada / tonic lód Przygotowanie: Aby przygotowac syrop, po prostu trzeba rozpuścić w małej ilości wody dowolny cukier (biały lub ciemny). Cukru musi byc tyle, aby konsystencja przypominala syrop Do szklanki do long drinków: wlewamy 2 łyżki syropu, wrzucamy ok. 10 liści mięty, które rozgniatamy, wyciskamy sok z 2 limonek, wlewamy miarkę białego rumu i 3-4 miarki wody gazowanej (są szkoly mówiące o oranżadzie lub tonicu czyli jak kto lubi -------------------- |
| AntyFani.pl |
pon, 02 lip 2007 - 04:50
|
|
|
|
| agrafka |
wto, 11 wrz 2007 - 15:40
|
![]() Redaktor Grupa: Redakcja Postów: 10,158 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany |
Niebo w gębie... Jestem ciekawa, jak określał mojito Ernest Hemingway - to w końcu był jego ulubiony drink Koniecznie trzeba dodać kilka kostek lodu, zamiast oranżady (?) wziąć wodę mineralną i udekorować drink plasterkiem limonki -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
| Mackovski |
wto, 11 wrz 2007 - 20:45
|
|
AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 33 Antyradio: 94 FM |
oczywiście tylko limonka
dziwi się młodzian nieboże, stary człowiek...i jeszcze może a może tego Mojito całkiem, całkiem sporo z rockowym pozdro Mackovski -------------------- z rockowym pozdro
Mackovski |
| eryk |
śro, 12 wrz 2007 - 23:57
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 3,179 Antyradio: 94 FM Skąd: Żoliborz/Dublin |
Koniecznie trzeba dodać kilka kostek lodu, zamiast oranżady (?) A czemu zamiast? Wręcz i to i to, bo to drink na upały. -------------------- |
| agrafka |
czw, 13 wrz 2007 - 01:32
|
![]() Redaktor Grupa: Redakcja Postów: 10,158 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany |
A czemu zamiast? Wręcz i to i to, bo to drink na upały. A jest jeszcze taki napój obecnie? Oranżada to wynalazek sprzed lat, Darling. A poza tym, ja rzeczywiście wolę bez bąbelków -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
| eryk |
czw, 13 wrz 2007 - 03:23
|
No co ty?.. Nie pilaś nigdy Helleny?
-------------------- |
| agrafka |
pon, 29 paź 2007 - 15:46
|
Mojito rum, limonki, syrop z cukru, świeża mięta, woda gazowana / oranżada / tonic lód A ja dzisiaj piłam sok Tymbarka o nazwie 'limonka' (cytryna, mięta), który można wykorzystać do mojito. Darling, przepis na opakowaniu na drinka taki sam jak Twój (tylko bez syropu) -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
| eryk |
nie, 04 lis 2007 - 07:07
|
A ja dzisiaj piłam sok Tymbarka o nazwie 'limonka' (cytryna, mięta), który można wykorzystać do mojito. Darling, przepis na opakowaniu na drinka taki sam jak Twój (tylko bez syropu) Znaczy nie dość, żę orzeźwia to i nie tuczy -------------------- |
| Franió |
wto, 04 mar 2008 - 22:28
|
|
AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 1 |
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 26 maj 2012 - 07:18 |