IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Kapusta Biała, Zasmażana
agrafka 
post Wed, 20 Dec 2006 - 00:07
Post #1


Redaktor
Group Icon

Grupa: Redakcja
Postów: 10,532
Antyradio: 94 FM
Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany




Kapusta biała zasmażana

Składniki:
główka białej kapusty
pęczek (lub nawet dwa) świeżego kopru
masło, trochę mąki
łyżeczka cukru, sól, pieprz
skwarki z boczku (jak nie ma gotowych – trzeba zrobić)

Kapustę poszatkować (bez głąba), posypać solą, a następnie wrzucić do garnka z wrzącą wodą, której powinno być – w zależności od wielkości kapusty - powiedzmy 2 szklanki (zawsze można później trochę jej dodać). Gotować pod przykrywką ok. 20 minut, dodając jeszcze łyżkę cukru i skwarki. W tym czasie przygotować koperek, tzn. posiekać go drobno i odstawić. Gdy kapusta będzie miękka, zakwasić ją łyżką octu (ale może być to oczywiście sok z cytryny lub kwasek cytrynowy). Zrobić zasmażkę z łyżki masła i mąki i dodać ją do kapusty. Na koniec wrzucić do garnka koperek, wymieszać, potrzymać chwilę na ogniu. Do tak przygotowanej kapusty można dodać kminek.
Podawać jako dodatek do ziemniaków i mięsa.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
AntyFani.pl
post Wed, 20 Dec 2006 - 00:07
Post #











Go to the top of the page
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 




- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 26 October 2014 - 03:54