IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Arcade Fire - Funeral.
theagata 
post pon, 17 lip 2006 - 23:14
Post #1

AntyFan
Group Icon

Grupa: Użytkownicy
Antyradio: 94 FM

chociaż premiera światowa miała miejsce wiele miesięcy temu i już słychać o kolejnej płycie Arcade Fire ja słucham Funeral dopiero od wczoraj, niemal non stop i urodziła mi się w głowie od tego słuchania taka oto refleksja:

Melancholia dramatyzm nostalgia i ... paradoksalnie smutek i radość razem. Na tej płycie nie ma słabych momentów to jest jeden nieprzerwany ciąg cudownych dźwięków wzbogaconych o towarzyszące gitarze smyczki akordeon i dzwoneczki.
Piękne melodie i teksty śpiewane przez pieszczący uszy głos wokalisty wspomaganego przez piękny wokal jego żony która zaistniała również solo w przepięknym utworze zamykającym In The Backseat.
A gdyby ktoś chciał sobie przy muzyce piątki Kanadyjczyków popłakać to najlepiej przy dźwiękach ballady Crown of Love cray.gif

--------------------
NIE WOLNO ZJADAĆ INNYCH ANI CHŁEPTAĆ CZYJEJŚ KRWI

http://www.terazrock.pl/user.php?UserId=213

http://www.myrock.pl
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
AntyFani.pl
post pon, 17 lip 2006 - 23:14
Post #

Quote Post
Wilkołak 
post wto, 08 sie 2006 - 14:29
Post #2

AntyFan
Group Icon

Antyradio: Internet

blink.gif theagato...całkowicie się z Tobą zgadzam good.gif słucham właśnie kawałka Wake Up i aż się łezka w oku kręci...już wiem czego będę dzisiaj słuchał przed snem smile.gif

--------------------
masochista ekshibicjonista neurastenik hipochondryk onanista ukryty homoseksualista człowiek cierpiący na typową konieczność ciągłych zmian miejsca niezdolny do normalnej czy też rodzicielskiej miłości prawie paranoik narcystyczny introwertyk który stał się aspołeczny z powodu choroby przepełniony uczuciem winy patologicznie nieśmiały kleptomaniak infantylny irytujący i skąpy

http://r1.bloodwars.pl/r.php?r=7763
+Quote Post
Wilkołak 
post wto, 08 sie 2006 - 14:52
Post #3

AntyFan
Group Icon

Właśnie się dowiedziałem w jakich okoloicznościach powstał album Funeral... cray.gif Ten zespół ma w sobie coś mistycznego...Mają bardzo ciekawą historię...no i poraz koleiny potwierdza się moje stwierdzenie, że najlepsze zespoły to te najmniej znane - bo Arcade Fire chyba do jakichś gigantów mediowych nie należy.

theagato, niech Ci dzięki będą za Twego posta angel.gif dzięki Tobie poznałem nowy eXtra zespół w którym zatonołem w całości

--------------------
masochista ekshibicjonista neurastenik hipochondryk onanista ukryty homoseksualista człowiek cierpiący na typową konieczność ciągłych zmian miejsca niezdolny do normalnej czy też rodzicielskiej miłości prawie paranoik narcystyczny introwertyk który stał się aspołeczny z powodu choroby przepełniony uczuciem winy patologicznie nieśmiały kleptomaniak infantylny irytujący i skąpy

+Quote Post
eryk 
post śro, 09 sie 2006 - 09:04
Post #4

AntyFan
Group Icon

Antyradio: 94 FM

CYTAT(Wilkołak @ Aug 8 2006, 14:52) *

Właśnie się dowiedziałem w jakich okoloicznościach powstał album Funeral... cray.gif Ten zespół ma w sobie coś mistycznego...Mają bardzo ciekawą historię...no i poraz koleiny potwierdza się moje stwierdzenie, że najlepsze zespoły to te najmniej znane - bo Arcade Fire chyba do jakichś gigantów mediowych nie należy.

theagato, niech Ci dzięki będą za Twego posta angel.gif dzięki Tobie poznałem nowy eXtra zespół w którym zatonołem w całości

A w jakich okolicznościach?... Bo funeral to zdaje się pogrzeb unsure.gif

--------------------
there's no dick in the village
eryk@antyfani.pl

'Bo zły avatar boli przez całe forum...'
+Quote Post
Wilkołak 
post śro, 09 sie 2006 - 10:13
Post #5

AntyFan
Group Icon

CYTAT(eryk @ Aug 9 2006, 09:04) *

A w jakich okolicznościach?... Bo funeral to zdaje się pogrzeb unsure.gif

Dokładnie, pogrzeb. Okoliczności były następujące - zmarł dziadek wokalisty zespołu (który chyba też sie tam udzielał), więc postanowili zadedykować go właśnie jemu; tak wogóle to powstał chyba tylko z tego powodu

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 26 maj 2012 - 05:10