![]() ![]() |
| chains&chicksRkul |
wto, 20 sty 2009 - 13:49
|
![]() Moderator Grupa: Moderatorzy Postów: 1,740 Antyradio: 94 FM Skąd: WuWuA |
Zapraszam w imieniu Gore'a do wszelkich komentarzy i dyskusji nt. bandów, startujących w Anty-feście.
UWAGA: Zasady i drogowskaz tutaj -> http://antyfest.antyfani.pl/ -------------------- JEŚLI CHCESZ DOKOPAĆ MODOWI, WRESZCIE MOŻESZ TO ZROBIĆ TUTAJ http://nasza-klasa.pl/profile/15344069 Jako słuchacze Antyradia kierujemy się elementarną lojalnością wobec tej stacji. Nie zachęcamy do słuchania innych rozgłośni i nie używamy ich nazw oraz brandów w kontekście promującym je. Nie prowadzimy żadnej innej aktywności zmierzającej do odbierania słuchaczy stacji, którą lubimy. Drogi użytkowniku uszanuj to proszę. Krytykuj, aby poprawić jakość audycji, wytykaj błędy, aby podnieść poziom Antyradia. |
| AntyFani.pl |
wto, 20 sty 2009 - 13:49
|
|
|
|
| EL LENIWY WALEŃ |
wto, 20 sty 2009 - 19:33
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 38 Antyradio: 94 FM Skąd: !..!SLAYERÓWEK JUŻ NIE!..! |
he he.. ja mimo że całkiem inna muza jak w stopce i w ogóle to polecam
-------------------- |
| Sfazowany Muminek |
śro, 21 sty 2009 - 18:36
|
|
AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 7 |
Przesluchalem wszystko ... :>
i powiem nie bylo to proste zadanie :] Naprawde duzo ale to duzo badziewia, chyba nie wypada tutaj robic antyreklamy :> , jeszcze ktos sie moze zrazic Teraz czas na to co wywarlo pozytywne wrazenie zatem : Skowyt i Venflon (ale to chyba przez to ze 2 razy te zespoly na koncercie slyszalem) Sepsis jakos tak we mnie uderzyl pozytywnie Thesis wydaje sie byc intrygujacym zespolem (pomimo tego ze wokal strasznie wymaga dopracowania ) Vintage tez cos w sobie ma ze zapamietalem jakos to oraz DROWNED GRIEF Hmm reszta jakos mi w pamiec nie zapadla -------------------- |
| Gore |
czw, 22 sty 2009 - 16:47
|
![]() Koordynator Grupa: Junior Admin Postów: 3,602 Antyradio: Internet Skąd: Nidzica |
Przesluchalem wszystko ... :> Naprawdę wszystko? ;> Mi się ta sztuka jeszcze nie udała, ale i tak czas na głosowanie jest do końca lutego, a w tym momencie na stronie wciąż jest komunikat, że to "Emisja testowa - prosimy nie głosować"...i powiem nie bylo to proste zadanie :](...) Pierwsze wrażenie jest takie, że nie wiem co się czepiałeś GTC w shoucie. Fajną piosenkę mają Muzycznie ogólnie jest dość różnorodnie, ciężko to będzie porównywać ze sobą... -------------------- Hasta la Victoria! ![]() |
| Sfazowany Muminek |
czw, 22 sty 2009 - 21:52
|
|
GTC coz ...
Edit I chcialbym zauwazyc ze niektore nazwy zespolow to anagramy Gonit to tak naprawde Gniot niby nic a wiele by wyjasnialo od razu -------------------- |
| Gore |
czw, 22 sty 2009 - 22:16
|
![]() Koordynator Grupa: Junior Admin Postów: 3,602 Antyradio: Internet Skąd: Nidzica |
Jeśli w GTC było stękanie, to nie dosłuchałeś do końca
A zespół podpisany GONIT to tak naprawdę Goint, tak jak w piosence leci "tu zespół dżoint" -------------------- Hasta la Victoria! ![]() |
| Sfazowany Muminek |
czw, 22 sty 2009 - 22:18
|
|
slodka mizeria ? :>
Kurde wspolokator za pierwszym razem powiedzial ze pozmywa naczynia tylko zebym go Tym nie katowal ... a jak robilem drugi przesluch to na tej samej piosence powiedzial "pusc to jeszcze raz a Cie zabije" :] -------------------- |
| agrafka |
czw, 22 sty 2009 - 23:32
|
![]() Redaktor Grupa: Redakcja Postów: 10,158 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa, dokładnie Bielany |
Kurde wspolokator za pierwszym razem powiedzial ze pozmywa naczynia tylko zebym go Tym nie katowal ... a jak robilem drugi przesluch to na tej samej piosence powiedzial "pusc to jeszcze raz a Cie zabije" :] Współczuję. Z takim typem przyszło Ci mieszkać... Matko Przenajświętsza... -------------------- Są takie chwile w życiu żółwia, że musi komuś dać w mordę.
(Andrzej Mleczko) |
| chains&chicksRkul |
nie, 25 sty 2009 - 00:28
|
ABSYNTH - gitara mi działa na nerwy - jakis megastraszny fuzior nie pasujący do stylu utworu. Nie, nie i jeszcze raz nie.
AGABA IN BLACK - fajnie sie zaczynało, ale potem Dodą zajechało - kojarzycie to irytujące vibrato ? AMUSE ME - nie lubię polisz ingliszu, ale poza tym ciekawa propozycja, która zalata troche wczesnym Hey'em. Ciekawy jestem innych utworów. Plusik BLACK & WHITE - syf i ejc podobny do Ametrii i hiszpańskiego hiciora. Ale generalnie chłopaki potrafią grać, nie mogę powiedzieć. BLACKEST - Alice in Chains lubię i szanuję, dlatego naśladownictwo wszelkiej maści mnie drażni. Do piekła CLITORIS - piosenka głupia, ale muzycznie propozycja dość fajna. Chciałbym usłyszeć więcej. CODA - nyndza i rozpacz. Jeśli to ma byc wczesne Turbo, to chciało by się powiedzieć, że nie "wszystko będzie okej" CZARNY KAPELUSZ - bardzo mie podchodzi, warto by było jednak, żeby chłopaki sobie gitarę nastroili. Gwoli uczciwości - wokal słaby, słowa słabe. DELETED - nie jestem wielkim fanem stylu jaki Państwo uskuteczniają, ale moim zdaniem jedna z lepszych propozycji. Warto posłuchać i chciałbym więcej. DOCTOR YES - Bardziej pasują do audycji Marcina Kydryńskiego niż do AR. Nie podoba mi się co nie znaczy, że złe. DROWNEDGRIEF - Niezłe ale bez szaleństwa. Można by poprawić braki warsztatowe wokalu. GABINET 21 - hmmmm...nie mam zdania - oscyluje pomiędzy tragedią a geniuszem (gdzie nierówne granie i prosty wokal to świadome zabiegi) GOLAB 19 - que ???? szok..... GOINT - raczej słabizna GRZECHY NASZYCH OJCÓW - kolejna propozycja dla pseudobohemy w za krótkich spodniach. Bezwzględnie nie GTC - Zespołowo średnio natomiast wokalistka ma potencjał i fajnie brzmi. Chciałbym usłyszeć jakieś inne propozycje. HERRMO - ska lubie średnio a słabego ska nie lubię wogóle. To jest naprawdę słabe... HUMAN PRICE - hehehe żołnierze hardkoru walczą do oporu. Przez sentyment do stylu - plusik, ale nie wgniata w fotel. JACK DANIELS OVERDRIVE - jak wyżej tylko plusik mniejszy bo wokal to SŁU-CHAM-GRAN-DŻU-OD-LAT. JACK THE RIPPER - nie wiem o co tym gościom chodzi. Bardzo słabe bez stylu i wyrazu, bo metal to na pewno nie jest i nie wiadomo co to jest. JEDYNY SENSOWNY WYBÓR - zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew. Kolejny przedstawiciel "zespołów garażowych, które są teraz w modzie". JEŹDŹCY CIEMNOŚCI - Gdyby nie tekst i pomysł na piosenke to muzycznie było by całkiem niezłe. Nie skreślam definitywnie KAATAKILLA - bardzo ciekawy cover AYA RL - Księżycowy Krok. Duży duży plus za kawałek, brzmienie, styl i całokształt. Oczywiście posłuchał bym więcej. Mogą być faworytem. KONKRET MENU - fajne w pełnym tego słowa znaczeniu, czyli "miłe dla ucha" i nie przeszkadza. Bez ambicji na górną półkę. KRAVAT - hehehe stary dobry kravat LA MEN - nie przyciąga uwagi na dłużej. Jako ciekawostkę można powiedzieć, że angielski brzmi jako tako. Propozycja generalnie dość oryginalna. LATIMERIA - nuda i słabe. LOVE DE VICE - "ryli gud szyt" chciało by sie napisać, ale czegos brakuje, a raczej chodzi o wokal bardziej pasujący do Frankie goes to hollywood niż art rocka. Ale daje radę. LUNCHEON - mój pies przyciął komara, kiedy tego słuchałem...no. ciag dalszy nastąpi... EDIT: I nastapił MAGIC MUSHROOM - hmmm dam plusa za pomysł na muzykę - są jakieś nawiązania do nowej fali i muzyka ma jakis swój niepowtarzalny klimat, ale w ostatecznym rozrachunku nie porusza jakoś specjalnie. MAMA DA - MATEO COLON - Lubię "połamane" granie. Słychać, że chłopaki słuchają dużo Acid Drinkers. Całość trzyma sie kupy także plus MAX WEBER - sympatyczne - w pełnym tego słowa znaczeniu. Może się podobać, ale nie miażdży. MORON - fajne grzanie i durny tekst. Dwóch wokalistów miał m. in. Biohazard także plus za nawiązania do dobrych wzorców, ale raczej nie porusza. NAO - Ci jeszcze kiedyś namieszają o ile nie na Anty-Feście. To jest dobra rzecz. NELL - tego typu muzyka to klasyczny zapychacz pomiędzy fajnymi utworami. Nie wiadomo o co kaman. NOISE DIVISION - połączenie grunge'u z Defem i jeszcze czymś tam. Raczej na straty. NOMEN - biegam po łące i zbieram kwiatki dla Ciebie bo Cię kocham i będziemy zawsze razem - Nie o tym jest ta piosenka, ale brzmi jak by była właśnie o tym NOTHING INSIDE - No poprawne granie, ale reszta taka jak nazwa. OREGGANO - dobre nawet bardzo. OSO - słabieńkie słabieńkie. PAMPELUNA - YEAH! więcej takich na koncertach, mimo że w ogóle nie rozumiem o czym chłopaki śpiewają. PODOBA MI SIĘ - no co można powiedzieć....podoba mi się REST - Raczej nie. Śpiewa babka, ale fałszuje. SCYNTYLACJA - cinkie. SEPSIS - Kolejny dobry zespół, mimo że nie mój gatunek. Warto by było pochylić się nad resztą twórczości. SILENCE PROJECT - Hmmm..coś jak jajecznica bez jajek albo kawa bez kofeiny. Słabe. SKOWYT - "jak ty się czujesz...no jak ty się czujesz..." i tak dalej i tak dalej...no potrafią grać, ale co z tego ? SNAKEGARDEN - obawiałem się, że to będzie imitacja Soundgarden (nazwa), ale na szczęście to zespół który pewnie nigdy nie wyjdzie ze swoją muzyką poza Miejski Dom Kultury w Gdzieśtam. THE BARTENDERS - Muzynia naparwdę spoko, ale ordynarny polisz inglisz powala. THE CHILLOUD - nieeeeeee.... THE DAY AFTER - jak wyżej THE TORN - Dla miłośników punka z luzackim tekstem. Nie powala, ale jakiś tam urok ma. Był kiedyś taki zespół Toydolls i to właśnie przypomina mi The Torn jeśli chodzi o muzykę (wokal totalnie zwyczajny). THE TOX - nigdy więcej...lubię punka, ale nikt nie powiedział, że musi to brzmieć syfiaście. THESIS - No niby zespół i muzyka z ambicjami, ale nie wciąga. Raczej do piachu. THORN S - Moc i Zuooooo....miało być, ale nie wyszło. UNBREAK - Sądzę że na koncercie by mnie ruszyło. Granie z potencjałem rozwojowym. Plus mimo średniawego wokalu. VENFLON - Z całej grupy startujących, najlepszy reprezentant nurtu Seattle. Daje radę, mimo pewnych niedociągnięć. VINTAGE - Dobra rzecz. Plusik. WAH NA TAH - rege zalatujące Daab'em. I tyle mam do powiedzenia, bo mnie totalnie nie wciągnęło Wszystkiego można sobie posłuchać TUTAJ -------------------- JEŚLI CHCESZ DOKOPAĆ MODOWI, WRESZCIE MOŻESZ TO ZROBIĆ TUTAJ http://nasza-klasa.pl/profile/15344069 Jako słuchacze Antyradia kierujemy się elementarną lojalnością wobec tej stacji. Nie zachęcamy do słuchania innych rozgłośni i nie używamy ich nazw oraz brandów w kontekście promującym je. Nie prowadzimy żadnej innej aktywności zmierzającej do odbierania słuchaczy stacji, którą lubimy. Drogi użytkowniku uszanuj to proszę. Krytykuj, aby poprawić jakość audycji, wytykaj błędy, aby podnieść poziom Antyradia. |
| kolejarz |
nie, 25 sty 2009 - 12:42
|
|
AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 2,622 |
Jeśli wysłuchaleś tego tak po kolei za jednym posiedzeniem to podziwiam nawet jeśli to połowa do edycji.
Ogólnie to mamy podobne zdanie, Czarny Kapelusz to zespól grający po pubach różniastych Dżemowy repertuar i robią to całkiem znośnie, zreszta bo paru browarach ......... Kiedyś zwrócili moja uwage bo sekcja grała na poziomie wysokim i trzymało to reszte w ryzach Deleted polecał mi koleś grający na perkusji w... no nieważne ale po tym fragmencie to trudno oceniac koledze ufam więc tak Kaatakilla / co to znaczy?/ intryguje i wciąga troche sie ich boję ale będę chłopem i twardo posłuchałbym jeszcze Kravat miał chęć być mym zięciem więc niech mu będzie ale do roboty Venflon tak przy okazji Kravata całkiem całkiem Nao jasno widzę jasno... Mateo Colon niezła zapowiedź.. Doctor Yes chyba na inna scenę ale w/g mnie oni mogą zrobić suprise jak cholera i o ile znam moje moi to będę edytował ten mętny wywód jeszcze.... A ogólnie to szkoda że tak słabo...... -------------------- God save the Queen a.k.a. a safety pin And her fascist regime They made you a moron Potential H-bomb |
| chains&chicksRkul |
nie, 25 sty 2009 - 13:02
|
Jeśli wysłuchaleś tego tak po kolei za jednym posiedzeniem to podziwiam nawet jeśli to połowa do edycji. Nie dziwne w moim przypadku - słucham czegoś na okrągło,a szczególnie nowych rzeczy. CYTAT Kaatakilla / co to znaczy?/ intryguje i wciąga trochę się ich boję ale będę chłopem i twardo posłuchałbym jeszcze TUTAJ więcej. problem z nimi jest taki, że niektórzy muzycy grali już w zespołach z jakimś tam dorobkiem jak Hunter czy Tosteer - tym samym dziwi fakt że wystepują jako początkujący. CYTAT A ogólnie to szkoda że tak słabo...... Rzeczywiście - średnia poziomu nie jest najwyższa. -------------------- JEŚLI CHCESZ DOKOPAĆ MODOWI, WRESZCIE MOŻESZ TO ZROBIĆ TUTAJ http://nasza-klasa.pl/profile/15344069 Jako słuchacze Antyradia kierujemy się elementarną lojalnością wobec tej stacji. Nie zachęcamy do słuchania innych rozgłośni i nie używamy ich nazw oraz brandów w kontekście promującym je. Nie prowadzimy żadnej innej aktywności zmierzającej do odbierania słuchaczy stacji, którą lubimy. Drogi użytkowniku uszanuj to proszę. Krytykuj, aby poprawić jakość audycji, wytykaj błędy, aby podnieść poziom Antyradia. |
| Gore |
nie, 25 sty 2009 - 14:17
|
i o ile znam moje moi to będę edytował ten mętny wywód jeszcze.... Tylko błagam, nie edytować, pisać nowe posty, bo potem nie wiadomo co kto nowego napisał Co do poziomu... po części może to wynikać z tego, że niektóre zespoły brzmią jakby nagrywali się sami w piwnicy. To trochę utrudnia odbiór, ale z drugiej strony - może właśnie dajemy się wybić prawdziwej garażowej kapeli Po kilku odsłuchaniach całości i kilku wybiórczych uwagę moją zwróciły zespoły odstające klimatem od reszty: Latimeria - mimo początku utworu brzmiącego jak plagiat kawałka Schism Toola, reszta brzmi całkiem ciekawie Love De Vice - wskazuję ten zespół, ale tak naprawdę takiej muzyki jest teraz w Polsce sporo, moje pierwsze skojarzenie - krakowski Millenium Thesis - klimatyczna muzyka, tylko wokal jakiś taki przyduszony, w majspejsowych próbkach z akustycznego koncertu brzmi lepiej. Te zespoły chciałbym zobaczyć na żywo. O reszcie jeszcze wyrabiam sobie zdanie -------------------- Hasta la Victoria! ![]() |
| Gore |
nie, 25 sty 2009 - 18:10
|
CYTAT Kaatakilla / co to znaczy?/ intryguje i wciąga trochę się ich boję ale będę chłopem i twardo posłuchałbym jeszcze TUTAJ więcej. problem z nimi jest taki, że niektórzy muzycy grali już w zespołach z jakimś tam dorobkiem jak Hunter czy Tosteer - tym samym dziwi fakt że wystepują jako początkujący. Vintage - gitara i wokal: Krzysztof Wałecki (KLIK), w latach 1996-2000 wokalista Oddziału Zamkniętego. Poza tym na ich płycie (nie wiem jak tam AR na to patrzy) wśród trójki autorów jest Mietek Jurecki (KLIK) - to ten z kucem, co do niedawna grał w Budce Suflera W tym momencie na stronie zespołu w składzie nie jest wymieniony. How about that? -------------------- Hasta la Victoria! ![]() |
| kolejarz |
nie, 25 sty 2009 - 18:28
|
|
Tylko błagam, nie edytować, pisać nowe posty, bo potem nie wiadomo co kto nowego napisał Co do poziomu... po części może to wynikać z tego, że niektóre zespoły brzmią jakby nagrywali się sami w piwnicy. To trochę utrudnia odbiór, ale z drugiej strony - może właśnie dajemy się wybić prawdziwej garażowej kapeli Yes sir nie edytować Co do brzmienia: wypowiedź Joe Strummera /the Clash/ " nagranie naszej pierwszej płyty kosztowało około 1200 funtów kiedy kilka lat później nagrywaliśmy "Combat Rock" wydaliśmy pieprzony milion funtów po to aby osiągnąć garażowe brzmienie". Właśnie brzmienie jest tu dużym problemem i dlatego kilka z tych kapel ( KaAtaKilla choćby) od razu wybija sie bo wiedzą o co do końca im chodzi, albo dobrze udają -------------------- God save the Queen a.k.a. a safety pin And her fascist regime They made you a moron Potential H-bomb |
| kolejarz |
nie, 25 sty 2009 - 18:43
|
|
TUTAJ więcej. problem z nimi jest taki, że niektórzy muzycy grali już w zespołach z jakimś tam dorobkiem jak Hunter czy Tosteer - tym samym dziwi fakt że wystepują jako początkujący. Także z serii "to jest początkujący zespół?": Vintage - gitara i wokal: Krzysztof Wałecki (KLIK), w latach 1996-2000 wokalista Oddziału Zamkniętego. Poza tym na ich płycie (nie wiem jak tam AR na to patrzy) wśród trójki autorów jest Mietek Jurecki (KLIK) - to ten z kucem, co do niedawna grał w Budce Suflera W tym momencie na stronie zespołu w składzie nie jest wymieniony. How about that? Vintage płytę z 2007 roku można kupić na Allegro a przy okazji można to i owo o Vintage poczytać A Mechanik czytaj Jurecki jest choć to raczej nieprawdopodobne starszy ode mnie. mam 49 lat. -------------------- God save the Queen a.k.a. a safety pin And her fascist regime They made you a moron Potential H-bomb |
| Mirek |
nie, 25 sty 2009 - 18:56
|
|
AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 15 Antyradio: Internet |
A czy ktos mi może powiedziec kiedy wreszcie bedzie mozna glosowac i jak to ma wygladac...?
|
| kolejarz |
nie, 25 sty 2009 - 19:06
|
|
A czy ktos mi może powiedziec kiedy wreszcie bedzie mozna glosowac i jak to ma wygladac...? chyba musimy poczekać jak grypa minie...... no i wyłowić z tej mętnej wody ryby typu Vintage...... -------------------- God save the Queen a.k.a. a safety pin And her fascist regime They made you a moron Potential H-bomb |
| Mirek |
nie, 25 sty 2009 - 20:00
|
|
AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 15 Antyradio: Internet |
Rozumiem ze pisząc wyłowić masz na mysli wyeliminować..?Bo albo to kapele ktore chcą zaistnieć na naszym ciężkim rynku muzycznym albo takie ktore juz przeminęły z wiatrem...Oczywiscie bez urazy dla nikogo!
|
| chains&chicksRkul |
nie, 25 sty 2009 - 20:19
|
ja bym tak radykalnie nie stawiał sprawy - chodzi po prostu żeby była wiedza kto jest faktycznie początkującym zespołem, a kto profesjonalistą któremu nie udało się wybić. Tak dla porządku.
-------------------- JEŚLI CHCESZ DOKOPAĆ MODOWI, WRESZCIE MOŻESZ TO ZROBIĆ TUTAJ http://nasza-klasa.pl/profile/15344069 Jako słuchacze Antyradia kierujemy się elementarną lojalnością wobec tej stacji. Nie zachęcamy do słuchania innych rozgłośni i nie używamy ich nazw oraz brandów w kontekście promującym je. Nie prowadzimy żadnej innej aktywności zmierzającej do odbierania słuchaczy stacji, którą lubimy. Drogi użytkowniku uszanuj to proszę. Krytykuj, aby poprawić jakość audycji, wytykaj błędy, aby podnieść poziom Antyradia. |
| kolejarz |
nie, 25 sty 2009 - 20:30
|
|
Rozumiem ze pisząc wyłowić masz na mysli wyeliminować..?Bo albo to kapele ktore chcą zaistnieć na naszym ciężkim rynku muzycznym albo takie ktore juz przeminęły z wiatrem...Oczywiscie bez urazy dla nikogo! AntyFest jest z założenia przeglądem mającym ułatwić start kapelom młodym. Mechanik tj Jurecki (ur.1956) pierwszą płytę do której przykładał swe zdolne paluszki nagrał w 1976 dla Poljazz`u, przez blisko 40 lat (!) występów na scenach wszelakich grał praktycznie z każdym oprócz Kultu i Dezertera i Janerki <szast-prast> mlody talent? Rewolucje w muzyce robi młodzież vide Presley, Beatles, Sex Pistols, Nirvana, a stare pryki grzać kości przy marmurowych kominkach a nie podszywać się. Trzeba umieć być kombatantem godnym szacunku. Mam nadzieje że głosujący tak samo pomyślą... //edytował c&cRk -------------------- God save the Queen a.k.a. a safety pin And her fascist regime They made you a moron Potential H-bomb |
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 26 maj 2012 - 05:06 |