![]() ![]() |
| theagata |
pią, 23 lut 2007 - 01:26
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 2,452 Antyradio: 94 FM Skąd: Chomiczuffka |
30 Seconds To Mars - "A Beautiful Lie"
Jared Leto - do niedawna kojarzyłam go jedynie z kultowym już "Requiem for a Dream" i "American Psycho" (jego kariera aktorska wciąż się rozwija) a tu proszę, sam chwycił za gitarę, jego brat Shannon usiadł za perkusją i powstało 30 Seconds To Mars. Zadebiutowali w 2002 r. płytą "30 Seconds To Mars" na której Jared nagrał wszystkie wokale oraz partie gitary, basu i syntezatorów, a Shannon perkusji. Potem wyruszyli w trasę koncertową do której zaangażowali Matta Watchtera i Tomo Millicevica, podczas której powstał materiał na kolejną płytę. Jared skomponował 40 utworów z których wybrali 10 i już w czwórkę nagrali drugi album "A Beautiful Lie". Nawet najpiękniejsze kłamstwo rani i powoduje cierpienie, a potem powstają ładne piosenki o śmierci, bólu, radości i pasji. Ta opowieść zaczyna się ostrym "Attack", następnie wszystko się pięknie rozwija. Kompozycje są mocno rozbudowane, wielowarstwowe ze zmiennym tempem i dodatkowymi efektami jak np. burza którą rozpoczyna się "Was It a Dream?". Jest tu też prawdziwy "killer" - "The Kill", który podbił juz większość rockowych stacji radiowych. Pełen bólu śpiew wokalisty, momentami przechodzący w krzyk, dodatkowo potęguje emocje wywołane ładnymi melodiami. Mimo przejmujących tekstów album ten nie obciąża psychiki, bo to wszystko brzmi jednak tetralnie, w końcu Jared Leto zdolnym aktorem jest, btw. jego brat też ma jakieś mniejsze role filmowe na swoim koncie. Przy tej muzyce można się doskonale odprężyć, np. po nasłuchaniu się jakichś mocniejszych dźwięków, mi się tego najlepiej słucha w "towarzystwie" Deftones albo Dead Poetic. "A Beautiful Lie" otrzymaliśmy z wielomiesięcznym opóźnieniem w stosunku do premiery amerykańskiej ale za to z bonusem - album zawiera opendisc a tam m.in. ca. 12-minutowy fajny filmik do utworu "From Yesterday" i kilka różnych wersji clipu "The Kill", można posłuchać oglądając z przyjemnością. Załączona/e miniatura/y -------------------- NIE WOLNO ZJADAĆ INNYCH ANI CHŁEPTAĆ CZYJEJŚ KRWI
http://www.terazrock.pl/user.php?UserId=213 http://www.myrock.pl |
| AntyFani.pl |
pią, 23 lut 2007 - 01:26
|
|
|
|
| Thien |
pią, 23 lut 2007 - 11:10
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 450 Antyradio: 94 FM Skąd: Warszawa |
Bardzo ładny młody gniewny
Mniam mniam -------------------- Thien
|
| Maxter |
wto, 28 sie 2007 - 10:59
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 8 Antyradio: 106,4 FM Skąd: Ruda Śląska |
Płyta jest rzeczywiście świetna. Dużo lepsza od debiuty (który swoją drogą tez był dobry). W tej płycie można się zatracić na całego.
|
| Davvid |
sob, 08 wrz 2007 - 05:31
|
![]() AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 36 Antyradio: Internet Skąd: Czechowice-Dziedzice |
A Beautiful Lie bardzo dobra płyta. Dobrze się jej słucha w całości, z resztą tak jak i pierwszą ich płytę. Był okres, który trwał około miesiąca, że jeżdżąc na uczelnie i z uczelni do domu słuchałem obu płyt na okrągło. Z rana ostre dźwięki 30 Seconds To Mars skutecznie budziły mnie do życie, w porze popołudniowej natomiast odstresowywały po męczącym dniu z profesorami
p.s. Requiem for a Dream -------------------- Odważni nie żyją wiecznie.... za to ostrożni nie żyją wcale
|
| Magdalenka |
sob, 19 kwi 2008 - 09:47
|
|
AntyFan Grupa: Użytkownicy Postów: 25 Antyradio: 105 FM |
Muszę przyznać, że płyta również podoba mi się. Kupiłam sobie nawet wersję z dvd gdzie są relację z planu teledysku "The Kill" i "From Yesterday" w Chinach. W Polsce nie mogłam jej jakoś znaleźć w internecie ale mamy przecież Europę bez granic więć kupiłam sobie w Londynie. Byłam tam również w lutym na ich koncercie, którym byłam zachwycona. Jest jeszcze cover Bjork "Hunter".
Brakuje mi ich tylko w Antyradiu bo na stacjach muzycznych (oglądam dwie) jest ich teledysk "A Beautiful Lie" kręcony wśród lodu i śniegu. |
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 26 maj 2012 - 04:58 |